Fırında Helva
Çanakkalede balık yemiş olanlar bilirlerki burada balıktan sonra ,fırında pişmiş sıcak sıcak yenen bir helva ikram edilir.Balığın üstüne en iyi giden tatlıdır ve bir porsiyonu 5-6 kişiye yeter çünkü çok tatlı olur bu helva.
Bu helvanın bir eşi koskadan çıkmış.Biz evde pek yapmıyoruz bunu biraz zahmetli ve uğraştırıcı geliyor bize tam da tadı tuturamıyoruz zaten.Hazırını bulunca hemen aldık.
paket bu şekilde
Kartonu açınca içinden çıkan ürün bu.
Tek yapmanız gereken kapğını açıp 150 derecelik fırında 10 dk pişirmek.
Bizimki biraz yandı eklemedim fotosnu o yüzden.Ama tavsiyem üzerine biraz ceviz ve küp küp doğranmış elma ve muz ile yemeniz.Tamam aynı lezzet değil ama çok pratik ve güzel bir tat.Tavsiye edebilirim.
Yorumlar