İstanbul Arkeoloji Müzesi


Yaklaşık on gündür İstanbuldaydım.Bu süre zarfında alışveriş yaptım.Gezdim,yedim içtim ders çalıştım,arkadaşlarımla buluştum.Ama belkide en önemli olanı öğrencilik yıllarımda hep ertelediğim Arkeoloji Müzesini gezdim.Kesinlikle herkezin görmesi gereken bir yer.Herkeze şiddetle tavsiye ediyorum.

Bu duvar freski ünlü Babil Kapısına giden yolu süslüyormuş.

Demir maske Kırklareli Vize Tümülüsü kazılarında ele geçirilmiş.İS 1yy a ait.Ne kadar gerçekçi.

Bu çizimler İstanbul Boğazı için yapılması planlanan ilk tüp geçit.Yılı hakkında bir fikrim yok ama çok eski bir tarihe ait olduğu kesin.

Bu Lahit sanat Tarihçileri ve Arkeologlar için oldukça önemli.Büyük İskender Lahiti olarak geçiyor.Fotoğrafın solunda yere diz çökerken görünen figür Büyük iskender.Aslen lahit Sayda krallarından Abdalonymos'a ait.Çok etkileyici.

        Bu yapı Eski Çini Eserleri Müzesi.İçi çok daha güzel.Müzeyi gezmeyi düşünüyorsanız mutlaka 3-4 saat ayırım yeni binanın en üst katında Troya hk. da geniş bilgiyi bulabilirsiniz.İstanbul Marmaray kazılarında ortaya çıkan eserleri görebilirsiniz.Çok değerli birçok arkeolojik eseri burada bulabilirsiniz. Müze Gülhane parkı girişinden soldan yukarı doğru çıkan yokuşu takip edince karşınıza çıkıyor.Müze kart ile giriş ücretsiz.Ve ne yazık ki orada Türklerden çok yabancı var.Bir haftasonunuzu ayırın ve burnumuzun dibindeki bu değerleri kaçırmayın




Yorumlar

Stil Direktoru dedi ki…
Benimde misafirim vardı ingiltereden onu gezdirdim bol bol :)
Adsız dedi ki…
selammmmmmmmmm

gecenin bi saati seni yeniden görmek çok güzel.

Biara bırakmışdın yazmayı, bu gece tesadüfen gördüm ve sevindim.
Archilemi dedi ki…
Stil Direktörü çok güzel yerler İstanbullular sırf bu yüzden bile çok şanslı bence
Nalan: bunları duymakta çok güzel çok mutlu ettin beni

Popüler Yayınlar