Hayvanlar Üzerinde Deney Yapmayan Markalar

    Ben başta olmak üzere kozmetik ürünlerimizi seçerken hepimiz içindeki etken maddelere, işlevine, doğal olup olmadığına,cilt tipimize uygunluğuna bakıyoruz.Ama çok önemli birşeyi atlıyoruz.Bu ürünlerin test aşamaları hayvanlar üzerinde mi oluyor?

Burada anlatıldığına göre ;

Göz testleri: kullandıgımız kozmetikler, canlı ve ayık tavşanların gözlerine damlatılıyor. Körlük, şişlikler, kanlanma sonuçların sadece iyimser ifadesi.
Deri Testleri : Tavşan, Guinea Tavşanı (hamster gibi bişey), Hamster gibi hayvanlarda bu kozmetikler deneniyor. deride ülserleşme, kanama, çatlama... sonuçları görene kadar devam ediyorlar. 
Zehirlenme testlerinde hayvanlara zorla bu maddeleri içiriyorlar. Köpek, Kedi.. 
Kimi ölüyor, kimi kusuyor. Ama hepsi, yanlarına gelen insanlardan böyle bir kötülüğü ummuyorlar.
  
   Çok acı verici bunları okumak bile, bunlardan sevgili Meropa sayesinde haberim oldu.Bende kendisine söz verdim blogumda bahsetmek için ama bu yazı herşeyden önce en az bizim kadar yaşama hakkı olan hayvanlar için.Herkes biraz daha dikkat edebilir ve bu konuya ilgi gösterir ise firmalar mutlaka geri adım atmak zorunda kalacaklar.Aşağıdaki linklerde hayvanları test için kullanan ve kullanmayan firmaları bulacaksınız.Lütfen bir göz atın.Çünkü bu da aynı kürk giymek gibi sonucu aynı.


http://www.gocrueltyfree.org/index.php
http://search.caringconsumer.com/search.aspx
http://www.petadishoom.com/yourlife/cruelty-free.asp

Yorumlar

sibel dedi ki…
insan kadar vahşi ve aç gözlü yaratık yoktur herhalde.Onlarında acı çekmelerini önemsemiyorlar ya.. yazıklar olsun sevgiler.
Archilemi dedi ki…
sibel; evet çok haklısın soylediklerinde ama hepimiz ole değiliz.Tepkin en güzel kanıt
leyya dedi ki…
mecbur kaldığımda elime bi damla nemlendirici danlatmak dışında hiç bir kozmetik kullanmamakla birlikte insanlığımdan utandım.

Popüler Yayınlar