Kaloriferli Evde Kestane

Kış geldi havalar soğudu.Soğuk havayı sevmem ama kestane sebebiyle aramızı iyi tutmaya çalışıyorum .Eskiden kışları köye gidip orada soba üzerinde kestane yiyebilecek kadar şanslı olduğum için,o tadı unutamıyorum ve kaloriferli bir evde sobada pişen kestane ile aynı tatta kestaneler yapmak için uğraşıyorum.( Amannn sanki bilimsel bir buluşa imza atıyormuş gibi hissettim :))
Uzuuun araştırmalarım sonucu kendime bir yöntem gelistirdim.Öncelikle 2-3 su kadar kestaneleri iyice yıkıyorum.Bu kısmı önemli çünkü kestaneleri kesip suda bekleteceğimiz için acı suyu içine çekmemesi lazım.Yıkama işleminden sonra dikine birer yada 2 şer çizik atıyorum.Çizikler biraz derince olabilir.Sonra yukarıda gördüğünüz fotoğraftaki gibi suyun içerisinde 1 saat bekletiyorum ki.Biraz su çekip şişsin kestanelerimiz.

En son teflon yapışmaz bir tavaya koyuyoruz kestaneleri.çok suyunu süzmeyin ve hatta çok az bi su ekleyin ve ağır ateşte kapağını kapatıp, suyu çekmesini bekleyin.Suyunu çekince ateşi biraz yükseltin ve iyice pişirin kestaneleri.Ben altlarını yakıyorum.Yanık haliyle daha çok seviyorum ama biraz sert oluyor yandığı zaman.Siz zevkinize göre yaparsınız artıkŞimdiden afiyet olsun.

Yorumlar

oh! afiyet olsun :D Biz de suda bekletip kestikten sonra fırına atıyoruz. Bu yönetmi de deneyeyim :) ama kestaneleri kesmek çok sıkıcı yahuuu... :p
Archilemi dedi ki…
:) yakında grişimci türk ruhu onada çözüm bulur merak etme.Hatta ben mi bulsam :)

Popüler Yayınlar