Lviv Notları

     Nerede kalmıştım. Lvive hava alanından nasıl vardığımızı ilk yazımda anlatmıştım. Biz Operaya gitmeyi çok istediğimizden bir ay öncesinden bilet bakmaya başladık ama bizim Lvivde olduğumuz tarihlerde yalnızca vardığımız gün yani pazar günü bir opera vardı.Opera saat 18.00 de bizim otele girişimiz 17.00.Üzerimizde kuruş grivna yok. Allahtan otel ödemeyi yarın alırız dedi bizde biletleri netten erkenden alıp online biletlerimizi çıktı olarak almıştık yanımızda otel çok yakındı ama odaya girişti üst baş değiştirmekti derken biz 18.05 te binadaydık.İngilizce bilmediği halde görevliler hemen bizi salona aldılar yerimiz en alt salonda balkonun hemen altıydı ve sahneyi oldukça net görebiliyorduk biletleri kişi başı 150 grivnadan aldık.


Çıkışta paramızı bozdurup biraz meydanda gezindik.Ertesi sabah öve öve bitirilemeyen Baczevski Restoranta  kahvaltıya gittik kapısından girince içeride 5-6 kişilik bir sıra vardı yaklaşık 25 dk bekledikten sonra içeriye alındık.İçeriye girip piyanoyu duyunca ve ortamı görünce beklemeye değer olduğunda karar kıldık.Kuş seslerine  piyano sesi de eşlik ediyor ve yediğimiz en lezzetli omleti tadıyoruz burada.Kahvaltı açık büfe 1 sıcak içecek ve omlet fiyata dahil ve 120 grivna. Biz oldukça doyduk haşlanmış sebzeler omlet, peynir ve bal bizim için oldukça yeterliydi.Ortamın şıklığı ise zaten ruhunuzu doyuracak yeterince.Mekan hemen Pravda Beer Theatre'ın karşısı kalıyor.Bu arada Pravde Beer Theatrede haftanın belirli günleri saat 19.00 ile 22.00 arası canlı müzik var.İnanılmaz keyifli bu sebeple çok kalabalık bir mekan.Yanılmıyorsam 3 katlı ve müzik 1. katta.ama her kattan dinleyebiliyorsunuz.Kendi üretim biraları var biz çay içtik ve brownie yedik.Çok lezzetliydi(sosunu yemedik yoğurt mudur nedir?) Çaylar 20 şer grivna brownie ise 68 grivnaydı.
Mekanların çoğu Rynok meydanı etrafında yada çok yakınında.Otel de meydanda olunca biz gerçekten çok rahat ettik.
Kahvaltıda kalmıştık değil mi? Kahvaltıdan sonra meydan ve çevresindeki ermeni sokağını ,Ermeni katedralini,Opera binası sağında yer alan yerel pazarı gezmeye koyulduk.Pazardan alabilinecek çok hediyelik bulabilirsiniz biz 5 er grivnaya yaka iğneleri magnetler aldık.Sunum tahtaları el örgüsü çoraplar, mutfak önlükleri, antikalar gibi birçok çeşit birarada olan bu pazara mutlaka uğrayın.Aynı şekilde Lvivde bir çiçek pazarı var her gün açık bin bir hevesle gittik ama bir özelliği yok .Vaktiniz olursa uğrayın yoksa önemli değil bence.Tüm gün gezerken feci acıktığımızın geç farkına vardık.Ermeni sokağının bir üst sokağında Champagneria X &X restorantı not almıştım. Bu restorant bir Gürcü Restorantı.Öncelikle çok leziz , ucuz ve çok iyi servisi olan bir restoran iki gece yemeğimizi burada yedik ve inanılmaz büyük porsiyonları var.Bloglarda anlatılan birçok yerden başarılı ve etsiz çeşitleri mevcut ,gürcü mantısı salatası ev yapımı limonatası ve Adjarian denilen pidesi çok başarılı ki mekanda gürcü bir abimiz bundan iyisini Gürcistanda yiyebilirsiniz ancak dedi ben onun yalancısıyım.
Cukor İnsta Breakfast

Lvivde kahve çok populer bir içecek meydanlarda köşe başlarında yalnızca kahve yapan büfeler olduğu gibi ünlü!! bir kahvecileri var Lviv Coffee Manifacture zaten Rynok meydanında hemen bir köşe binanın zemin katında alt katında bir madene iniyormuşsunuz gibi bir salonu da var alevli ateşli kahve şovları da . Ama kahvesi çok vasat.1 Napolyon kek 1 night coffee ve bir Cappucchino aldık toplamda 120 grivna gibi bir ücret ödedik ki yemeğimiz 170 grivna tutmuştu.Denemek isteyenleri tabii ki engellemek istemem ama midenizdeki boşluk için çok daha iyi seçenekler var.
Ertesi gün Kahvaltıyı Cukorda yaptık bu da Rynok meydanının arka sokaklarından birinde hatta 2 adet var ama bizim istediğimiz insta breakfast sadece caddeye yakın küçük şubede var.Dolayısıyla bu şubeyi tercih ettik.Baczevski kahvaltısından sonra tabak gözümüze çok küçük geldi kabul ama yumurta yine sosuyla müthiş lezizdi.Mekanda 3 masa yanyana oturuyorduk bir süre sonra anladık ki herkes Türk:) Anlaşılan bizler arasında çok populer ama Blueberry pancake bile bu populerlik için yeterli yemeden dönmeyin aslaa.2 kahvaltı 2 çay 1 pancake için 304 grivna ödedik.her kuruşuna değdi.
Hemen cukorun bir üst sokağındaki House of Legends mutlaka gidilmesi gereken mekanlar arasında.İçeride fotoğraf çekmedik ama dışarıda ve terasta enfes manzaralar var.
Tabii ki Roshenden bahsetmeden asla olmaz.Roshen çikolata şekerleme sevenleri Harikalar diyarında hissettirecek cinsten.Biz test ettik onayladık kurabiyeleri çikolataları hatta kakaoları oldukça leziz.Valizinizde yer ayırın oldukça da hesaplı ayrıca.Birçok noktada sube bulmanız da mümkün.

Günün öğlen yemeği Kryva Lypa'da borch çorbası ile hallettik.Kocaman bir ekmek içinde geliyor ve gerçekten inanılmaz lezzetli.İçinde ağırlıklı olarak dana eti ve suyu ile pancar var fakat baskın bir lezzet değil çok güzel bir tat alıyorsunuz.Şimdi ağız sularımı toplayayım ve yazıya devam.Bu arada çorba 79 grivna.
Kryva Lipanın kapısından çıkıp sağa doğru yuruduğunuzde yolun sonundaki koca ağacın hemen arkasında Marusayı bulacaksınız.Burası ukraynanın yerel yiyeceği olan varenykyi yiyebileceğiniz yer.Siparişi veriyorsunuz gözünüzün önünde hazırlayıp size veriyorlar.Tavuklu, peynirli, patatesli ve ıspanaklı olarak çok çeşitli hazırlatabilirsiniz.Bizim mantımız mantığında ama farklı bir lezzet.denemeden dönmeyin derim mekanda çok şirin ayrıca şekersiz glutensiz alternatifler bulabilirsiniz.Biz küçük boy için 44 grivna odedik.
Çok uzattığımı düşünerek burada bir nokta koyuyorum.Biz çok çok keyif dolu gezdik.Oldukça güvenli ucuz ve keyifli bir geziydi.Umarım notlarım işinize yarar.

Popüler Yayınlar