Elmalı Pasta




Bu hamurun pişmemiş hali.Annem aslında bunları kurabiye olarak yapar hamurun kıvamını daha katı tutar ve içlerine elmalı doldurur ama o benim için bir sonraki aşama.Şimdi basitçe yayma formulu uyguladım.
Kadeşimle annem portakal şekerlemesi yapmıştı.Bir kısmına kullandık nasıl olacak diye.Aslında fena olmadı ama keke daha çok yakışır bence.

Bu günlerde hamaratmıyım yoksa oburmuyum bilemiyorum.Normalde hiç elimi sürmem sürsemde beceremem mutfak işlerini.Ama fotoğraflarla ispatlıdır ki içimde gizli bir yetenek varmış benim. :)
Efendim gece tatlı kriziniz tutarsa ,evdede yumuşamış orta boy bir kaç elmanız var ise ve kardeşiniz size tatlı yapamayacak kadar hasta ise size süper bir tarif veriyorum;
Bir yumurta kırdım, 1 bardak şekeri ilave ettim iyice çırptım bunları üzerine, 2 kaşık yoğurt, Yarım paket eritilmiş sanayağı , kabartma tozunuda ve kekten biraz dah akoyu kıvamlı bir hamur yapacak kadar un ekledim.Hepsini çırptımmm.
Üstü için elmaları küp şeklinde doğradım.(İsterseniz rendede olabilir.)Bir çorba kaşığı kadar şeker ekledim.İçerisine biraz tarçın ve cevizi kattım.Bunları elmlar kararıp yumuşayıncaya kadar ocakta pişirdim.Soğuduktan sonra karışımı bir tepsiye yaydığımız hamurun üzerine yaydım , doğruu 200 derecelik fırına yolladım.40dk kadar pişti.Sonuç mükemmeldi.Yani kendim yaptım diye demiyorum çok lezzetli oldu.Aşçı olmam için çok mu geç acaba?

Yorumlar

Adsız dedi ki…
ellerine sağlık..
cesniihobby dedi ki…
O kadar iştak açıcı görünüyor ki, bir tane alıversem olur mu?
Moonish (moonsun) dedi ki…
Yok yok senin hamaratligin ustunde Archilemicim :)) Ellerine saglik :))
Ayca Karaoglan dedi ki…
çok da güzel olmuştur. elmalı kurabiye, tart ne varsa hepsini çok severim. hatta bazen elma ve tarçını karıştırıp yiyorum :) bu arada izlediklerim listeme bir haller olmuş, tekrar izlemeye alıyorum :)
Archilemi dedi ki…
Nalan : Teşekkür ederim.
cesnihobby:Aa tabii ama bir tane yeter mi ki? :))
MoonSun:Değil mi ? Bende var bi hamaratlık bu günlerde.
Ayça:Ben de bayılıyorum elmanın her haline.Elma ve tarçını da denenecekler listeme aldım.İzleme için teşekkürler
Barbygirl_here dedi ki…
Ellerine saglik arkadasim, canim istedi bak, elmali tarcinli :))))
Yemeyeli - yapmayali cok olmus meger...

Bir sey pisirdigimizde begenilmesi ne guzel bir duygu, degil mi???

Sevgiler, opucukler....
cesniihobby dedi ki…
Tadı o kadar güzeldi ki bu akşamda almaya geldim.Ellerine sağlık.Nefis olmuş.
cesniihobby dedi ki…
Kadınlar günün kutlu olsun.

Popüler Yayınlar