İki Günlük Hatay

  Nisan ayı sonunda iki arkadaş erken ve ucuz uçak biletlerimizle minik bir Hatay gezisi yaptık.Senelerdir görmek istediğim bir yerdi.Kışın bazı firmalar biletleri 35 tl ye çekince kaçrmdık fırsatı .gitmeden bir gün öncesine kadar 40 derece ateşli olmama ragmen çıktık yola.
   Öncelikle utanarak itiraf ediyorum burası bira karışık bir yer insanları nasıldır ki? , akşam sekiz gibi varacağız bir problem olur mu?, ben tek başıma döneceğim sorun yaşarmıyım ki? vb. bir soru soru ile yola çıktım.Hatay havaalanı şehirden uçak ve saat 20.00 da indiğimizde hava kararmıştı.Taksi dolmuşların birine atladık.15 tlye şehre gidebiliyorsunuz.Havaşlarla gitmek isterseniz 10 tl.
Otelimiz  Liwan Otel di.Suriyenin ilk Cumhurbaşkannın Ailesinin eviymiş bir zamanlar.Personeli oldukça yardımcı .Gayet temiz küçük bir butik otel.Giderseniz gönül rahatlığı ile tercih edin.
İlk gittiğimiz yer tabiiki Uzun çarşı .Şansımıza büyük bir bölümü tadilattaydı gezemedik.

Defne sabunlarımızı aldık hemen.

Künefenin yamını da canlı canlı gördük.
Suvari Kahvelerimizi içtik.

Kireçte yapılmış kabak tatlısı yedik.Bence künefeden çok çok daha başarılı bir tatlı.Bu çarşıdan çıkınca eski Antakya sokaklarının içine düşüyorsunuz.Çok güzel detyaların olduğu evler var.Çok bakımsızlar ama çok güzeller.Sanırım tam turizm algısı gelişemediği için bu konuda yatırım yapılmamış.


Bu istikametten Habibi Neccar Camii'ne de gittik.St pierre kilisesi tadilatta olduğu için.Harbiyeye gitmeye karar verdik.Harbiyeye şehir iç minibuslerle 2 tlye yaklaşık yirmi dakikada gidiyorsunuz.Hava sıcaklığı merkezde 30 derece ise harbiyede 20-25 arası mutlaka üstünüze bir ceket veya şal alın.Burada tepsi kebabı yedik ama yemek kousunda favorimiz merkezdeki Anadolu restorant oldu.Hem fiyatlar uygun hemde çok lezzetli.

2. gün samandağ tarafındaki Titüs tünellerini görmeye gittik


Bu bölgeye gitmek aracınız yoksa oldukça zahmetli .Ve mesafe kısa olmasına karşın oldukça eski araçlarla gittiğiniz için süreyi doğru ayarlamak gerek biz az kalsın uçağımıza geç kalıyorduk.Herşeye rağmen büyüleyici bir yer bence .Mutlaka görülmeli.Hatta tüm gün bu alanda geçirilebilir bence.
Hatay mutlaka görülmesi gereken bir şehrimiz.İnsanları çok güzel birkere çok yardımsever,esnaf ve temizkalpli.Oldukça medeni bir bölge kadınları her konuda rahatlar.Suriyedeki savaş ekonomik olarak çok etkilemiş halkı.Gelirleri çogunlukla turizimden.Merkezde korkulacak hiçbir durum yok sınırda çıkan haberler korkutmasın sizi.Bence gidin görün .Şimdiye kadar çok şe kaçırmışım gitmemekle diyorum




Popüler Yayınlar