Haftasonu


Bu haftasonu temizlik yapmakla geçti.Hiç olmadık yere bir sürü iş açtık başımıza aslında.Annemin perşembe günü misafirleri gelecek.(Sanki evimize ilk defa insan geliyormuş gibi bir cümle oldu ama bu misafirler annem için özel sadece yoksa ev hergün full)Bu vesile ile ev temizliğine 2 hafta önceden başladı.Ama temizlik paketimizin içinde halıfleks sökmekte var:(Bu iş için kurban kim tahmin edin.Evett bildiniz bendeniz.Halıfleksimizin altındaki lastikler tamamen koridor taşlarına yapışmış kalmış.Şimdi geldik yazıyı yazmamdaki amaca ; böyle bir durumda sıcak su kaynatıyorsunuz içine arap sabunu katıyorsunuz ve tüm lastiklerin üzerine döküyorsunuz.Mucize gibi bir şey.Hemen çıkacak.Ayrıca ek yerlerdeki yapıştırıcılar için tineri önerirler boşuna uğraşmayın.Biz uğraştık araştırdık sizin için asetondan daha iyisi yok.Yapıştırıcının üzerine döküp biraz bekleyin sonra spatula ile kazıyın.Bir seferde çıkmıyor ama birkaç deneme sonrasında tamamen çıkıyor yapıştırıcı.Şimdi gitmem lazım.Bu arada çekyat da aldık ve onlar içinde evde yer açmamız gerekiyor.Köle ızaura iş başında :)

Yorumlar

Opal dedi ki…
ya bu cok iyi bi bilgi oldu. bizdeki haliflexler de sokulcek ama ben nerden bulayim arapsabunu? neyse, usta yapcak gerci de, yine de iyi oldu ogrendigim. koca evi tekbasina yapmadin umarim?
Ayca Karaoglan dedi ki…
Yazııık sanaa :( Halıfleks nasıl sökülür ühü... Allah yardımcın olsun, ne diyim :) Umarım bir an önce biter işleriniz...
Archilemi dedi ki…
Opal;Arapsabunu benzeri bir sabunda çıkarır sanırım ama ıcak su kilit noktası.Allhatan sadece koridoru söktük ama yetti
Ayça; Çok sağol işleri bugün bitireceğiz sanırım.Sanıyorum.Umuyorum.Duacıyım :)
Adsız dedi ki…
Güzel ziyaretin için çok teşekkürler bir önceki çalışmanı çok beğendim.
Senin bloğuda bir ara yayınlamak isterim.
Sevgiler arkadaşım.Kolaylıklar dilerim.
Barbygirl_here dedi ki…
Umarim bitmistir temizlik...Koca ev denince insana bi tembellik basar :)
Zaten en zor is de sana dusmus ;P
Kolay gelsin arkadasim...

Popüler Yayınlar